Bijenpaleis 2016-11-21T15:51:37+00:00

Bijenpaleis

Het ecologisch bijenpaleis is in samenwerking met ORGA Architect bedacht om de  bewustwording te vergroten (educatie) en verder bij te dragen aan het herstel en behoud van bijenvolken in ons land. In elk bijenpaleis wonen drie honingbijenvolken die biologisch worden verzorgd. Biologisch imkeren houdt in dat bijen :

  • overwinteren op hun eigen honing
  • hun eigen koningin kiezen
  • hun eigen honingraten bouwen
  • vrij mogen zwermen
  • geen schadelijke stoffen en/of pesticiden gebruikt worden

Inmiddels staan er bijenpaleizen in Amsterdam en Haarlemmermeer. Dat is natuurlijk nog lang niet genoeg. Wij zijn continu op zoek naar middelen om zoveel mogelijk paleizen in Nederland te realiseren. Dat kan door crowdfunding (zoals in Amsterdam) maar ook door één of meerdere organisaties een bijenpaleis te laten adopteren. Interesse? Klik op deze link en wij nemen contact met u op.

Niet overal is er plek voor een compleet bijenpaleis. Vooral in een stedelijke omgeving is vaak een tekort aan ruimte en … bijen. Losse bijenkasten zijn dan dé oplossing.

Meer bijen zijn altijd goed zou je denken. Toch is dat niet per sé waar. Het hangt er ook vanaf hóe je imkert. I Love Beeing stimuleert daarom wat we noemen ‘natuurlijk imkeren’, ook wel biologisch, bio-dynamisch of duurzaam imkeren genoemd. Belangrijkste aspect hiervan is dat het natuurlijk gedrag van bijenvolken zoveel mogelijk wordt benaderd.

NEEM CONTACT OP